Min resa genom eländet

Test av mobil bloggning.

img_0377 (MMS)

Test av mobil bloggning.

Bra filmer!!

På Youtube finns det simulerade filmer, om hur man opererar olika bettfel, jag har ju Öppet bett, som filmen nedan..

http://www.youtube.com/watch?v=5NSKzkOdyk4


Men jag har även ett litet överbett, så de får nästa gång operara mig i både under & överkäken, kanske något liknande det här..

http://www.youtube.com/watch?v=PoVeneli3jI&feature=related

Det är väldigt intressant att kolla in hur de simulerar hur man opererar..

Lite svårigheter...

..med att tugga i mig en tonfisk baguette till kvälsmat som jag köpte med mig hem från mackmakeriet..

Normalt sett har jag stora poblem med att tugga en baguette, då jag inte kan bita av ordentligt, nu är det destå betydligt svårare efter som att det ömmar i underkäken, då rälsen "spåret" sattes dit i förr går..
Det tog mig hela ½ timme att tugga i mig en halva, den andra halvan får det bli till frukost imorgon..

Idag var jag ju på akut besök på tandregleringen, min favvo ortodontiassistent satte en ny brakets "plutt" på en
2:a i underkäken, det fixade hon gallant!!

Sedan blev det en promenix till A6, där jag inhandlade ansiktskräm, maskara, det behövde jag verkligen!!!

Efter det åkte jag till Ica Maxi & handlade lite smått & gott, bland annat marabou's nya vita choklad "Vinter vit", den var verkligen kanon god, lite stora bitar kanske & lite hård.. men man får suga på chokladen och bryta den i mindre bitar.. Annars var den kanon god & jag rekomenderar mina kära läsare att köpa den nästa gång ni är i en affär!!

Tyväär funkar det inte att ladda upp bilder nu i afton..............


GOD NATT!!

Dubbel spårigt!!!!

Igår var det dags att sätta dit rälsen i underkäken, det hade varit rejält kallt i går natt, så min mamma ringde mig på morgonen för att kolla så jag var vaken & avråde mig att cykla till tåget...
Men Klanten Lisa, råkade ju vurpa på en isfläck endå, precis utanför vårdcentralen, mina händer fick små skrapsår, men mitt vänster knä och vänster lår fick den största smällen.. Vänstyer armbåde fick sig en rejäl smäll oxå..
Någon kvinna frågade hur det gick för mig, min första kommentar var att min Iphone hade klarat sig och att mina kläder var hela och någorlunda rena.
Jag hade turen att vara ute i god tid, så jag missade inte tåget, det är inte kul om man missar tåget, då är det bara att vänta på nästa tåg som går en timme senare.. Den incidenten har bara inträffat en gång!!
Väl på tåget tvättade jag av händerna som sved och var lite svullna.

Hos tandregleringen var jag inte heller idag den älsta patienten, såg en killen i cirka 35 år ålder som blev uppropad innan mig.

Jag vet inte om jag har nämnt det men i våras byte jag ju tandläkare, min nya tandläkare är helt underbar!! Hon berättar och förklarar vad hon gör i min käft!!
Jag visste ju att det skulle sättas på skrot även i underkäken igår, vilken även tandis sa.
Då sa jag: Då blir det dubbel spårigt, det tyckte hon var jätte roligt ;)

Under tiden dem satte på "skroten" Braketsen, så låg jag å powernapade lite..

Sedan var det klart, då slutade tandläkn för dagen och skulle springa till tåget tydligen, så ortodontiassisten slutförde arbetet och satte dit bågar och svarta gummiband, tyv'ärr fanns det inga turkosa gummibanden det var en liten besvikelse, jag som älskar turkost, för hoppas det finns nästa gång :)

jag insåg att klockan inte var allt för möe så jag hann oxå med tåget, väl på tåget, kom jag på att jag var sugen på tomat och pasta soppa, så det blev en promenix ner till Lnandz för att köpa färskt bröd och en purjolök på konsum, gott, billigt & nyttigt!!

Recept på soppa kanske någon vill ha??

1 Purjolök
1 bruk krossade tomater
½ liter vatten
4 dl mjölk
2 buljong tärningar
2 msk tomatpure
3 lagerblad
1 tsk timjan
1½ pasta
peppar

Fräs först purjolöken, häll sedan i tomatkrossen, vatten, mjölk, buljong, tomatpure, lagerblad, peppar & timjan, låt koka i 10 min.
Sist av allt lägg i pastan och låt koka enligt anvisning.

Sedan väl hemma gjorde jag lite "husmors" sysslor, sedan blev det att krypa ner i soffan och titta på tv, väl under Ullareds såpan kunde jag hur det sprängde till en munnen, en brakets hade lossnat, kanske på grund av att bågen i underkäken var extremt spänd, jag ringde idag och fick en akut tid imorgon, hos min ortodontiassistent...

Det hör väl lite till nu för tiden tyvärr att jag de senaste gångerna fått åka igen efter nåhra dagar för att åtgärda något, det hör liksom lite till nu för tiden..

GOD NATT!!!


1 år sedan!!!

Idag är det hela 1 år sedan jag gjorde käkoperationen, tänk vad tiden går fort när man har roligt!!!