Min resa genom eländet

Livet är orättvist...

Dagen innan julafton inträffade bland det värsta som finns, jag fann min Ian (Tallbackens Inga Svårigheter) liggandes död i sin bur, livet är så orättvist när en knappt 3 månaders kaninunge bara rycks ifrån en.

Ian föddes med sina 2 bröder 27:e September, 3 små pojkar som var enormt efterlängtade, länge har jag försökt att få ungar efter Ina, förra hösten 1 månad innan min käkoperation fick hon 7 välskpata ungar som hon hade bra hand dom första 5 dagarna, sedan en morgon kom jag ut, då hade Ina stympat sina ungar tills döds.
Sedan i våras gick hon tom..
Men jag har iallafall 2 pojkar här hemma Ino & Ion..

Men det är vändå väldigt speciellt när man får fälja de så från första början, man fäster sig lite extra mycket för vissa kaniner.
Ian var minst av sina bröder, men har var den tuffaste, var alltid först fram för att hälsa i buren, alltid mest stojig, gjorde glägje skutt innan han ens kunde se om något var i vägen för honom.


Tallbackens Inga Svårigheter "Ian"

Till er alla från oss alla



GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!

Från Mig, kaninerna & katterna!!

100:e inlägget

Igår som sagt fick jag en akut tid på tandregleringen, de är verkligen kanonbra på att fixa fram tider som mer passar mig, vilket jag uppskattar, då det gäller att passa in med jobb & tågtider..
Personalen på tandregleringen i Jönköping är verkligen rätt personer till att jobba där!!

Väl när jag ringde så beklagade jag mig lite att tyvärr är det dags igen nu, för något har lossnat & jag sa att jag kände mig så dum när jag ringde..
Tandskäterskan som jag prtade med sa att jag absolut inte skulle känna mig dum eller till besvär..

Att sätta dit en ny brakets tog bara enbart cirka 15 min, trots att hon som gjorde det, fick ta bort första braketsen som hon satte dit lite fel..

tydligen har de på på tandregleringen haft problem med sina Blästerspetsar, som kan göra att 2 av mina brakets i underkäken har lossnat på kort tid..

Tänk på 90-talet när man hade räls för första gången var man verkligen inte aktsam eller försiktig, då åt man olämpliga kolor m.m, då var man verkligen ung & dum...

Det är farligt att tänka..... Jag tänkte f...

img_7075 (MMS)

Det är farligt att tänka..... Jag tänkte för någon dag sedan att det var ett tag sedan skrotet till Tandställnings gick sönder. Vad tror ni händer? Jo ytterligare en "plopp" (brakets) lossnar. Jag verkligen går in för att sköta tandställningen så att den ej går sönder, undviker att äta olämpliga saker.  Men jag är och har alltid varit extremt oturs förföljd. Så imorgon så blir det till att ringa tandregleringen ingen å vara trevlig.  Igår så var jag å tävlade mitt småfolk (kaninerna), det gick super. Häftig (ja kaninen heter så) vann sin klass som ensam dubbel nolla! Alltid lika roligt att få med sig priser hem!

Då är man snart hemma!

img_7034 (MMS)

Då är man snart hemma!

På väg hemåt! Nu äntligen har jag börjat m...

På väg hemåt! Nu äntligen har jag börjat min hemresa, de dåliga förbindelserna från Trollhättan gjorde så att jag egentligen skulle åka därifrån 13:30 men så länge orkar jag ej vänta. Utan jag hoppade på bussen en timme tidigare och får en långresa ända till Skövde via Lidköping och Skara, ska försöka att sova lite då jag har extrem huvudvärk idag, har inga huvudvärks tabletter med mig idag i väskan.

Sakta men säkert....... Så börjar jag närm...

img_2502 (MMS)

Sakta men säkert....... Så börjar jag närma mig min slutdestination Trollhättan. Sitter på sista tåget nu mot Trollhättan som snart ska avgå.. jag var på kundtjänsten här i Göteborg och fick ytterligare en ny biljett till Trollhättan samt nya biljetter till hemresan. Kommer att komma fram  2 timmar försent och komma hem även 2 timmar försent, men vem vet det kan ju bli ännu mer förseningar vilket jag inte hoppas.  Kram Lisa mitt ute i tåg kaoset i Sverige

Marjarp? Tydligen hamnade jag i Marjarp is...

Marjarp? Tydligen hamnade jag i Marjarp istället för Falköping.... Nä skämt å sido, skulle kolla utetemperaturen på klart appen, då kom Marjarp upp aktuell plats. Det var iallafall 22 minus grader br inte konstigt att man näst intill förfryser fingrarna när man är utan vantar. Idag blev det invigning av min nya mössa som jag köpte på Åhléns i måndags efter tanregleringen. När jag var liten trodde jag att Åhléns hette Håhlens, så gulligt ;). Nu sitter jag iallafall på tåget till Göteborg som bara är 5 min sent, men jag är 1,5 timme försenad,skulle typ vara framme vid det här laget i Trollhättan.

Även jag är drabbad...

Idag är även jag drabbad av ett inställt tåg, skulle åkt från Mullsjö 6:46 till Trollhättan, ställde klockan på 5:00 för att slippa stressa.
Nu för tiden när man har en IPhone så kan man kolla noga så tågen går/är inställda eller försenade..
Först skulle tåget gå 5:55 från nässjö, sedan 6:20 och slutligen 6:35, mullsjö ligger 1 timmes tågresa från Nässjö, sedan när jag skulle promenixa till tåget var tåget inställt..
Igår kväll hade Sj valt att ställa in morgon tåget från Skövde, men de kan inte ställa in avgångar från andra hållet i rimlig tid. Lite tur att man är "legitimerad tågresenär" som jag brukar kalla mig..
Blev till att sitta i Telefonkö med typ 24 före mig, så nu vet jag iallafall hur jag ska åka, blir med tåget 8:04, med byte i Falköping & senare i Göteborg, får hoppas att jag kommer fram..
Vad jag ska göra på nu resa får ni blogg läsare se under dagen!!
Tänk jag hade kunnat ligga & å haft lite sovmorgon en timme ytterligare, om SJ kunde ha bättre information, men det kan dom ju inte ha, det det jag ju vid det här laget..

Kanske kunde skaffa in ny kategori här under bloggen SJ, vad tycker ni om det?

Nu ska jag snart gå ner till tåget, ska bara dricka lite proviva & borsta tänderna..

Vi höres!!

Kram Lisa

P.s yterstår bara att se om jag kan åka enligt anvisningen på min sms biljet som trevliga Lars-Ove på Sj´s förseningsavdelning skickade till mig, tåget ska vara i Falköping 8:33, sedan ska jag åka Ic tåget 8:50, lite tveksamt när tåget som jag ska åka med redan är 20 min försenat, återstår att se..