Min resa genom eländet

Jävligt trött

har inte gjort så mkt idag, blev väkt av telefonen 11 mamma som ville komma & fika..

Idag var tok Nevele ute i rasthagen här för första gången, spralligare kanin får man leta efter som gör glädje skutt stup i ett..

Sedan blev det en promenix hem från Hantverksmässan på Vidablick, dit jag följde med mamma, hade med kameran, men var lite grått & trist för att få fina bilder.. Får se om det kan bli en foto promenix någon annan dag..

Sedan bar det hem får att ha så skoj & städa  kaninburar..

Har legat i soffan tittat på körslaget & idag blev det minsann mosad Tacopaj!!

Innan jag blir allt för trött ska jag borsta tänder, skölja munnen & skruva på tandställningen....

Ska läsa lite tidningar & läsa min bok nu i sängen, finns för fan inget vettigt att kolla på TV:en...

GOD AFTON!!

Återbesök

Idag var sdet till att ställa klockradion tidigt på 9:00, för att pallra sig iväg för återbesök hos tandläkaren på tandregleringen som var 11:10.

De frågade hur jag mådde, jag svarade bra efter omständigheterna..

Alla stygnen togs bort 3 st på varje visdomstand & säkert 20 stygn i hela överkäken, cirka 32 stygn, det gjorde rejält ont!!!!!!!!!!

Jag höll nästan på att trilla ur tandläkarstolen när väsrta chocken kom, denna tandställningen med platta i gommen kan jag tvingas att ha i cirka 8 månader... Någon som jag inte har hört innan, utan innan har det varit några månader, typ 3-4 månader..
Men tänk om jag tvingas att ha den i hela 8 månader.....................................
Jag läspar rejält & paratar ganska luddigt, vilket jag sa till tandläkaren, men hon sa att jag inte läspade så farligt.... När jag äter mat, så fastnar massa mat i tandställningen som är rejält svårt att få bort...
Det är VÄLDIGT MÅNGA som säger att jag läspar, pratar luddigt & folk har svårt att höra vad jag säger..
Jag känner mig lite handikappad och det är väldigt jobbigt att folk inte här vad manb säger, utan för säga va, va, va hela tiden.. Vissa kan inte fatta att olika människor upplever saker mer eller mindre obehagliga, jag är ganska uthållig & tållig av mig och har kanske lite lättare att klara av vissa saker.. Alla har olika syn på livet, olika saker & upplevelser..
Tandläkaren sa att jag lyckas genom gå en jobbig käkoperation, men jag anser att käkoperationen är mer lätt att klara av, den är kortare & gå igenom.. Medan tandställnings processen tar rejält mkt mer tid att genom lida..
Utan tvekan skulle jag kunna utsätta mig för flera käkoperationer till...

Idag fick jag även lära mig "trycka" (skruva) på tandställningen, med en liten skruvmejsel, vilket jag ska göra 2 gånger/dag i 12 dagar.. Med tiden kommer mellan rummen mellan mina framtänder i överkäken att bli en rejält stor glugg.. Benet i överkäkens käkben ska växa ihop mer, när det är gjort ska tandställningen sätta kvar ett tag.. Sedan kommeer räls att sättas på plats..

Efter tandregleringen åkte jag hem för att kolla om någon rolig post hade kommit, men tyvärr så kom ingen post idag..
Till lunch gjorde jag en mumsigt god Champinjon soppa av mitt special recept!!

Sedan traskade jag upp i skogen för att gå till bussen, det var jävligt tur bussen var 4 min sen, annars hade jag missat bussen... Här i Bankeryd går bussarna som ett lotteri, man har extremt tur om en buss kommer som man kan åka med.

I stan köpte jag 2 tunnikor på Gina, 1 par stövlar, 2 st 3/4-ärm tröjor på Vero Moda, 1 st T-shirt på H&M, 1 påslakan på Åhlens, 2 sorters the på Kahls, Hexidin munskölj, alvedon & hämtade ut mera Tradolan!!!

Sedan var det dags att möta Sandra vid Mc Donalds vid A6 för att få hem min nya kanin!!! Världens härligaste lilla kanin kille: Silverados Nevele Pride!!

Nu har jag varit duktig & borstat tänderna & tryckt på tandställningen, det gör faktiskt lite ont, inte så konstigt när tänderna trycks utåt i en relativt nyoperarad överkäke.

Ska kika lite på Rånarna i 1:an, hur många gånger har man inte sett den filmen??

En veckas sedan

Idag är det en veckas sedan jag gjorde min käkoperation, dagarna har gått fort trots lite motgångar.

Idag har jag varit ganska yr, pga av morfinet jag äter mot smärtan som jag forfarande har, vill inte få så jävla ont igen som jag hade i söndags/måndags.

Jag kämpade mig alla fall in trill stan på några ärrenden, köpt kaninmat, Nätverkskabel, USB-kabel, 2st fina lysande julkulor på Claes Ohlson.
Blev även en sväng till Ica maxi, där fick jag ett nytt moppsett av Mor, Weledas rosa bandet mopp & hink..

Idag har jag fått i mig lite Pasta med Lax, som jag mosade med gaffeln.

Imorgon ska jag på återbesök hos tandläkaren, för att ta bort stygnen, hoppas verkligen att de tycker att det ser fint ut!!

Efter tandläkaren har jag tänkt att åka hem en sväng för att vila, sedan bär det in till stan i igen för att hämta min nya kanin pojke!!!

Nu ska jag krypa ner i min säng, GOD NATT!!

Hemma igen!!

Underbart att vara hemma igen!
Idag har jag bara Slappat, slappat, slappat & slappat!!

Tisdag 27/10, hemgång nr 2!

Natten som var sov jag ganska hyffsat, på ronden var öron-näsa-hals läkarna inne, blodproverna från igår var inget oroväckande. Blev näst intill utskälld av en av läkarna som undrade hur jag kunde stå och borsta tänderna, då jag har så ont. Men han fattande ju tydligen inte uttrycket, om man vill bli fin får man lida pin. Den ända förändringen var att jag skulle få Tradolan utskrivet istället för Dexofen som är lite starkare. Fick även reda på att jag skulle bli utskriven då Tradolan hjälpt mot smärtan. Blev vila innan jag hade samlat mian krafter till att ta en dusch.
Fick vänta ett bra tag innan jag kunde åka hem, de hade glömt bort mig att ge mig receptet på Tradolan.
Efter en stund kom Karl & hans kollega in med receptet och förklarade att jag varken fick köra bil, åka moped eller cykla när jag äter tradolan. För mig var det inte så svårt att avstå från att använda de 3 färdsätten, då jag saknar körkort, inte har mopet & det är punka på cykeln.

Tills slut kunde jag flytta ut från avdelningen för denna gången & åka hem med mamma om kommit för att hämta mig.

Det var mycket skönt att komma hem, mamma var hjälpsam och gav kaninerna mat & vatten!

Sedan blev det tidigt sänggående för att jag var så trött!!

Måndag 26/10, ont som bara den..

Jag har ju inte haft någon fungerande dator sedan förra veckan, så jag skriver i efterhand nu om de senaste dagarna..

Natten till måndagen var verkligen förjävlig, jag hade så jävla ont.. Vaknade av att jag hade skit ont, snurrar i hela skallen av smärta, borde nästan se stjärnor cirkulera runt som på tecknade filmer.
Gick upp & tog Dexofen tillsammans med Alvedon, för bättre effekt. Fick kämpa i mig tabletter med vätska.
Hade jätte ont, varenda klunk jag svalde gjorde jätte ont.
Gick & la mig en stund för att låta tabletterna verka, men efter någon timme hade jag fortfarande lika ont.
Ringde käkkirurgen och sa hur ont jag hade, de sa att jag skulle komma in direkt.
Innan jag åkte var jag tvungen att vila en stund, för att få ork & kraft.
När jag väl skulle åka halv tolv, svartnar det bara för ögonen när jag ska böja mig ner & ta på mig skorna.
Inser att jag håller på att svimma, sätter mig ner på golvet i köket & tvingar i mig vätska.
För varje klunk jag sväljer gör det jätte ont i hela käften.
Får vila ytterligare lite till, ta mera smärtstillande & tvinga i mig ännu mera Coca cola som är ultimalt att dricka för att även få energi.

Vid 3:e försöket att komma iväg har jag även garderat mig med att ta med Coca cola i ryggsäcken.
Nu har klockan dessutom gott flera timmar sedan jag ringde käkkirurgen, insåg att det var rejält lerigt på stigen genom urskogen upp till busshållplatsen. Fanns en busshållplats nästan utanför huset, men i vanliga fall är det för latmaskar som åker buss därifrån. Men nu var klockan 2 & inga bussar går vid den hållplatsen den tiden.
Efter halva vägen på den leriga skogstigen börjar det snurra i skallen igen, inser att jag håller på att svimma igen och får hålla mig i ett träd. samtidigt ser jag att mina svarta Convurse numera är bruna, får jag sjunkit ner i leran så månget på stigen. Jag kämpar med att få i mig ännu mera vätska.
Efter några sekunder kämpar jag de sista stegen till busshållplatsen. Kollar in klockan & ser att det tagit mig 15 minuter att gå till busshållplatsen, normalt brukar det ta 3 minuter.
Till slut kommer bussen, det är mycket folk som stirrar på mig för att jag är så svullen i ansiktet.
Om det inte hade varit för att jag haft så ont & varit så trött, så hade jag sagt till alla uppkäftigt: Va fan glor ni på? har ni aldrig sett någon som är så här extremt svullen efter en käkoperation förrut.
Vägen med bussen på väg till sjukhuset, har aldrig känts så lång innan, min trötthet & dåsighet av dexofenen, gör att jag slumrar till flera gånger. Varje skarp sväng som bussen gör, känner jag hur ordentligt ont jag har i käften.
Vid detta laget hade blå-ljus med ambuilansen varit ett bättre alternativ, men jag är ju mer än envis..
Att ringa 112 & 2 ambulans sjukvårdare som hade gjort entre i flytt-kaoset i min lilla etta. de kanske inte ens hade kunnat lokalisera sin patient bland alla flyttkartonger.

Till slut är bussen framme vid sjukhuset och jag får kämpa mig ut för att ta de sista stegen upp till käkkirurgen.
Mitt personnummer är inte registrerat i patientdatorn i väntrummet, så jag går fram till receptionens lucka & säger att jag kommit & har ordentligt ont! Jag får sitta ner & vänta en bra stund.
Till slut kommer tandsköterskan Viktoria som är bekant till familjen & ropar upp mig. Känner mig extra trygg när jag inser att Viktoria ska ha mitt besök. Hon frågade hur jag hade kommit hit, hon trodde jag skojade när jag sa att jag hade åkt buss. Jag sa att min envishet vann över att ringa en ambulans.
Jag får sätta mig ner i tandläkarstolen lite halvliggandes, vi pratar lite undertiden vi väntar på att Kirurg-Carl ska komma som är och äter lunch. Jag har så ont och är så trött, så att ligga & prata är lite små jobbigt.
Till slut kommer Kirurg-Carl, som även han ser lite trött & sleten ut. Tar nog på krafterna & vara Käkkirurg med jour, men han har säkert väldigt bra betalt, det är han mer än värd!!
Carl kollade försiktigt i min käft, inget var inflammerat. Han ville veta om jag hade någon feber, så Viktoria fick ett tufft jobb att försöka leta reda på en febertermometer. jag låg precis på febergränsen, men har alltid haft lite lägre kroppstemp.
Carl kom med en super bra ide att jag skulle bli inlagd för observation, ta prover & få dropp då jag haft så ont det senaste dygnet, så jag knappt hade kunnat dricka. han ringde till Öron-Näsa-Hals mottagningen & sa på sin underbara dialekt: jag vill lägga in en tös hos er!
Viktoria följde mig ner till mottagningen, fick ta en liten genväg genom käkkirurgen.

Fick sitta ner i väntrum nr 2 en bra stund, tillslut kom SSK som skrev in mig kvällen innan Käk-op och hämtade mig.
Fick gå in i ett undersökningsrum, där en läkare även var. Han lyssnade på <3/lungor, kollade blodtryck, kollade in i svalj, öron & det värsta näsan. Han upptäkte då att näsblödning som orskade bakre näsblödning under OP fortfarande små blödde typ. Fick reda på att de skulle bränna blödningen, sa att jag är extremt rädd för att det skulle göra ont.
De kallade på en mer erfaren läkare, under tiden fick jag gå in i ett litet vilorum och utrustades med id-band, om jag ännu en gång skulle komma bort i någon av sjukhusets alla hissar. Fick ligga å vila i skrubbenen stund, medan tårarna rann ner för mina kinder av rädsla.
Till slut var stunden kommen, fick ta av mig min svarta J.Lindeberg tröja, som jag sa att jag var jävligt rädd om, då den var så dyr. Även en kvinnlig läkare hade kommit in på rummet, hon var den lyckligt utlottade personen som skulle få plåga mig.
Det gjorde ordentligt ont när hon förde in ett järnföremål i näsan på mig, detta ingreppet var betydligt värre och mer obehaglig än själva käk-op i sig.
När plågandet äntligen var över följde SSK med mig upp på avdelningen, där fick jag den bästa överaskningen på hela dagen! EGEN SAL 10!!  Bara slängde väska och andra tillhörigheter ifrån mig och la mig på sängen.
Kom på att min kära mor säkert satt hemma & ville höra hur det var med mig.
Ringde henne & brast ut i gråt: Jag har blivit inlagd, DU måste åka och hämta väskan som är hemma som jag packade ifall om att jag skulle bli inlagd igen, samt mata kaninerna.
Hörde att stickvagnen kom rullandes på långt håll & att den kom närmare dörren, till slut stod SSK och ville sätta PVK så jag kunde på dropp. Blodprover togs även genom PVK'n så jag inte behövde stickas 2 gånger, omtänksamt, men jag är ju inte stick/sprut rädd efter att ha varit blodgivare i cirka 6 år!
Fick även dagens andra trevliga överaskning, en spruta med Kategan, som jag fick ta själv i magen.
Även den trevliga USKAN kom in å pratade med mig & hälsade mig välkommen tillbaka. Hon skojade lite och undrade óm jag kom tillbaka för jag saknat henne ;) Självklart sa jag, då det inte fanns möjlighet till en USKA att ta med hem.
Efter att Kateganet börjat verka, var det som att sväva på moln, underbart att bli så smärtfri & avslappnad!
sedan kom mamma en stund med mina grejor, fick ny Dalacin (antibiotika) intravenöst.
På Tv var det färjan som gällde.
Blev tidigt godnatt, slumrade till och vaknade av att natt SSK kom in och hälsade. En SSK som jobbade dagpass förra veckan. Somnade omedelbart & vaknade till vid 2 tiden då jag ännu en gång skulle få Dalacin I.V
Somnade sedan och sov riktigt gott!!


Jävligt ont

igår kom jag ju hem tyvärr om jag får säga det, när jag kom innanför dörren hemma så kändes det som jag blev sämre & fick mycket ont.
Jag la mig på MIN säng & sov, sedan blev att att ligga i soffan för att titta på tv, sedan blev det att krypa till säng strax efter 22 tiden..
Första natten hemma har varit förjävlig, jag har haft så jävla ont i natt, Dexofenen har ingen större värkan....
Imorgon blir det till att ringa käkkirurgen för jag står verkligen inte ut med att ha så jävla ont..

Är hos mamma nu, ska till Elgiganten för att köpa en nya stationär hårddisk, min förra dator var sjukare än jag trodde så det blir avlivning för den idag..

Home sweet home

Skönt att vara hemma, även fast det var mysigt att ligga på sjukan. Tyvärr har jag väldigt ont. Nu ska jag sova. God natt!

Jag lördag 24:e Oktober innan utskrivning..

En hel del komplikationer

Komplikationer i form av extrem smärta, svullnad, feber, näsblödning och sömnbrist. Träffat en förjävlig läkare, vissa borde inte få vara läkare.

Stora dagen

Väkt jävligt tidigt

5:36 kom det in en manlig ssk (inte alls snygg). Han tog blodtryck 120/80 & temp 37,5. Jag har inte kunnat sova någon ting, larm, dåligt isolerade väggar. Om 1,5 h är det dags för avgång för att åka säng till slutdestination käkoperation. Detta blir sista blogg inlägget innan op. Jag skriver när jag orkar.


Stunden är kommen......

7:15 SSK som skrev in mig kvällen innan kommer in & säger god morgon.
Hon plockar fram handuk, operations-skorta & operations strumpor åt mig & ber mig att duscha.
Jag blev lite grinig för att mitt ny plattade hår skulle bli burrigt & lockigt.
Jag blir lite små stressad och visar lite av mitt dåliga morgon humör, jag som annars vill vara ute i god tid för att slippa stressa.
När jag kommer ut från duschen iklädd op-skorta & op-strumpor, står 2 st SSK & 1 st USKA och väntar på mig.
Jag får premedicinering i form av 1st 5 mg Stesolid & 2st Panodil.
Min nervositet vid detta laget var verkligen 12 av 10, jag vet inte hur många gånger jag var tvungen att gå på toaletten för att pinka av nervositet.
Jag skämtar till det lite genom att säga: Nu är jag nästan kliniskt ren genom att ha duschat 3 gånger på mindre än 15 timmar :)
Klockan har tickat iväg rejält, jag låser garderoben på salen & ber personalen ta hand om nyckeln.
Ännu en gång tas blodtrycket (120/90), Syresättningen & tempen.
Jag får lite skuld känslor av att jag inte hannit att ringa mamma för att säga god morgon innan jag åkte ner till min käkoperation.
En USKA & en SSK börjar rulla ut sängen ur salen och jag skämtar att det är första gången jag åker säng på riktigt, med undantag från övningskörning av sängar på gymnasiet.
Sängen rullas ut från avdelningen in i hissen från plan 6 ner till plan 3, jag avslöjar för mina sängchafförer i hissen att jag har lite hissfobi efter lite incidenter i hissar.
På vägen till operations salen små pratar Uskan & SSK med mig.
Jag fick den klassiska frågan vad jag jobbar med? Jag svarar att jag oxå är Uska/vårdare men har framtidsplaner på att plugga vidare, jag är värd något bättre arbete.
Av nervositet har några tårar rullat ner för mina kinder....
Hissen plingar till, jag rullas ut ur hissen & får åka säng en ganska lång sträcka..
På avstånd ser jag en dörr med texten KÄKKIRURGI, jag inser snabbt att käkkirgerna har en egen liten verkstad med egen ingång, som alltså inte låg vid dem andra operations salarna.
SSK som kört min säng drar sitt passerkort så dörren öppnas, väl där inne står de grönkläda personalen som ska medverka vid min operation. Min säng rullas in och parkeras i rummet intill operations salen. jag får själv traska in i operations salen på mina darriga ben.
Jag välkomnas varmt ava de grönkläda personalen, ett välbekant ansikte, säger att det är roligt att se mig, men kanske inte så roligt för mig.
Jag får traska några steg in till operations salen, hela jag skakar som en kastanjett, jag lägger mig på det kalla operationsbordet och jag skakar & darrar av nervositet även av att jag frös.

Tankarna börjar komma i huvudet, är det verkligen dax nu? Vågar jag verkligen detta? är det värt detta? Äntligen är det dax!!

Narkos sköterskan presententerar sig, det visar sig att jag känner igen henne från när jag gick elev & fick vara med på några operationer.

Jag börjar förberedas:
¤ Får ta på mig en grön operations mössa i tyg.
¤ EKG-elektroder fästs på min bröstkorg.
¤ PVK (venflon) sätts, först på vänsterhanden, men kärlet brister, så en ny får sättas på handleden, fin färg på kanylen ROSA!!
¤ Dropet kopplas på & säts igång.
¤ Blodtrycks manshett & klämma för syresättning kopplas även på.
¤ Jag får ett täcke om benen & små kuddar under benen, jag påpekar att mina fötter är som isbitar, så fötterna stoppas om lite extra.
¤ Även syrgasgrimma får jag på mig.

Nu är det inte långt tills stunden är kommen.
Jag ligger med båda armarna utsträkta, tårarna rullar ännumera nerför mina kinder, jag känner mig utlämnat (men väl omhändertagen) & väldigt "liten" i en operations sal.
Narkos medlet börjar pumpas in i mig, de frågar om jag känner mig konstig eller trött, icke det minsta eller något svarar jag.
Jag får en mask för munnen, för att andas in narkosgas, jag blir väldigt yr, får panik & är pang borta av nakosen.


UPPVAKET

Jag hör någon säga operationen är över & klockan är tjugo i tolv,  jag har en syrgas mask för munnen &  ligger i min säng på uppvaknings avdelningen. Detta är det första jag mins efter operationen, har inget som helst minne av att jag har blivit i lyft en säng. De frågar om jag har ont, hur mycket på an skala mellan 1 & 10, jag inser att jag verligen har ont & säger att det gör så ont som en 12.a.
Ganska ofta får jag frågan om jag är kisse nödig, vilket jag inte var, några gånger kollar dem med ultra ljud, för att kolla om jag hade urin i blåsan...
jag får kartegan insprutat i CVK,n, jag slumrar till en stund, efter en stund frågar en sjuksköterska mig om jag fortfarande har ont, jag har fortfarande ordentligt ont, jag får ytterliggare mer smärtstillande som pumpas i mig.
Denna gången värkar smärtstlllandet ordentligt, denna gången blir jag helt borta..
Efter någon timme vaknar jag till & är ordentligt yr & illamående, en sjuksköterska får fort fram en rondskål i papp, som jag spyr hur mycket som helst i. Plötsligt ser jag att min spya består av blod slamsor...
Dom följande timmarna spyr jag ännu mera blod......
Jag har förmånen att ha en klocka mitt framför mig, så jag slapp och fråga vad klockan var hela tiden..
Jag var dessutom rejält kisse nödig, vilket jag sa till om, sköterskan skulle hjälpa mig upp på toaletten, men så fort jag sätter mig upp i sängen blir det alldeles svart för mina ögon och jag tuppar av, ..........
Så det skulle bli till att få ett bäcken i sängen, med massa skärmar runt hela sängen, men försöket att försöka  kissa på bäcken gick inget bra.. Det gick helt enkelt inte att pissa, ofta efter operationer när man fått muskel avslappnande kan det vara svårt för pisseriet att komma igång..
Sköterskan tar åter fram ultraljudsappareten för att kolla urinet i blåsan, nu var det hela 5dl i min blåsa..
Jag förstår genast vad utgången blir för mig som är extremt kissenödig..
TAPPA urinblåsan, en tillfällig urinkateter fördes in i mitt urinrör och oj vad det rann urin, det var väldigt obekvämt att få en urin kateter införd..
Dom kommande timmarna fortsätter jag att spy och slumra till om vart annat, några läkare kommer och kollar till mig...
Bara för att jag spyr så mycket som jag gör blir jag inte uppskickad på vårdavdelningen..
Men kvart i sju kommer 3 sjuksköterskor från avdelningen (en av dem är en gammal klasskompis) och vill ta med mig upp till avdelningen, efterv ungefär 9 timmar på uppvaket, kändes helt underbart att få åka iväg upp till avdelningen.

AVDELNINGEN
En sjuksköterska ( en föredetta klasskompis) skjutsade iväg mig & sängen, till avdelningen och  salen som jag låg på, nu hade även min rums kompis ockuperat salen, hennes färäldrar var på besök.
Jag var helt slut, teven på salen på på högsta volym och henns föräldrar pratade i hög ton...
Jag var helt slut, jag fick hjälp med att få byta till ett sexig blå nattskjorta igen, jag fick även hjälp att ta mig till toaletten, då var jag vinglig på benen och var rädd att svimma. Jag var helt överlycklig att jag kunde göra "ettan" helt själv!! På Toaletten börjadfe jag blöda näseblod, så en sjuksköterska petade upp en kompress en näsan på mig..
Jag började även spy och personalen ordnade fram spypåsar och ett helt paket med näsdukar/servetter.
Efter en stund kom även min morsa på besök, men hon åkte efter en stund, då jag var helt slut.
Personalen ordnade även lite is åt mig som jag sög på för att få ner lite svullnad..
Min käkkirurg kom även för att titta till mig, han konstaterade att det inte var någon blödning i munnen..
Fick även några tabletter panodil (sup) och Voltaren? jag blev lite besviken att jag ej kunde få lite starkare tabletter, men icke sa nicke, jag hade tydligen fått enligt maxdos......
Rumskompisen tittade på Mammas pojke och efter en stund slocknade jag, trots det höga ljudet.. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Efter någon timme vaknade jag till av att nattpersonalen, den kommande natten turades jag och  rumskompisen av att gå på toaletten, droppet gör en enormt pinkenödig och jag spydde en massa även..

SLUT PÅ DENNA DAG!!!!!!!!

Om tio timmar

Så ligger jag på op bordet. Verkligen jätte nervös . Här ligger jag i landstingets ljusblåa nattlinne, som inte är så himla sexigt precis. Här ligger jag och tittar på tv i en höj/sänkbar säng. Jag har även fått ett id-band om personalen skulle tappa bort mig i en av hissarna.
Kvällsmaten var 2 skivor skogaholslimpa med trist färdighyvlad ost med tråkigt tee.



Sista bilden på mig innan käkoperationen...

Ingen återvändo

Jag har inte bloggat på några dagar, haft oturen att datorn hängde sig & blev sten död..

Imorgon kväll blir det att infinna sig öron vårdavdelningen för att skriva in sig innan operationen..

På torsdag morgon 7:50 rullas jag ner i en sjukhus säng till operation.

Jag är väldigt nervös kan jag säga..

Ska försöka blogga lite från mobilen, nu ska jag hem & fixa lite.

Vad blir det för mat?

Nu har jag precis kommit hem efter en hel dag med mängder av ärrenden inne i stan, alldeles snart ska jag sätta igång med maten!!

Idag blir det Lisas favomat: Vegetarisk köttfärs sås med fullkorsspagetti

På stan köpte jag en kameraväska (Lovepro 10, Claes Ohlsson 129:-), En pösig rödvit randig t-shirt, Lila ljus..

Kanske dags??

Något som inte drabbat mig på sisådär över 3 år tror jag håller på att drabba mig...

En helt vanlig förkyldning, skulle väl vara otur att drabbas av att vara förkyld nu..

Jag överdriver inte att jag inte varit förkyld på över 3 år..

Nu ska jag se på förhandvisningen av Wallander - Prästen!!

Imorgon är jag ledig, ska på möte i stan, hämta mitt ID, till Blomsterlandet, A6, hämta flyttkartonger!!

Ju föresten igår hade jag nytt besöksrekord 65 besök!!!!!

Bra jobbat!!

När jag kollade av min besöksstatestik så visade stapeln på cirka 36 besökare!!

Det är nytt besöks rekord!!!

Om exakt 1 vecka = 168 timmar, så är jag troligen inskriven på vårdavdelningen, som jag ska till kvällen innan operationen..

Nu ikväll har jag ätit tacos, troligt gott, men otroligt jobbigt att äta, då den mesta av maten jag äter fastnar i den fucking jävla tandställningen....................
Jag ser verkligen fram emot tills den åker väck :)

Nu ska jag se på den senaste Johan Falk filmen, som jag "hyrt" på Ica!!!

Rekord

Förra måndagen hade jag besöks rekord här på bloggen, cirkus 30 besökare!!
Att min blogg skulle vara så rolig att besöka trodde jag aldrig!!

Vill ni kanske hjälpa mig att slå nytt rekord??
BESÖK MIN BLOGG SÅ OFTA NI KAN!!
DET ÄR EN ORDER!!!

Vad vill ni att jag ska skriva om mer??

I nästa vecka har jag tänkt att jag ska börja filmblogga med mobilen, vad skulle ni tycka om detta?

Skickat efter

Jag lyckades hitta Ixus 100 till ett bra pris på Komplett.se, så förhoppningsvis får jag hämta ut ett paket om några dagar!!

Nu väntar sängen på mig!!

8 dagar kvar

Nu närmar sig operations dagen med stormsteg, jag blir bara mer nervös...

Idag var jag på röntgen för att röntga visdomständerna, det tog hela 45 min, fick vänta och se så att röntgenbilderna var bra.

Tandställningen som jag satte dit igår är ganska jobbig, mat som fastnar & jag läspar rejält..

Nu ska jag fortsätta titta på Andra Avenyn!!

Läspigt värre

Idag var dagen kommen, som jag inte sett fram emot så särskilt mycket........

Ett besök på tandregleringen för att montera fast Seturvidgaren (TANDSTÄLLNINGEN), jag hade gjort några ärenden på stan först, blandannat fixat nytt ID-kort hos polisen & då hela 400kr fattigare....
När jag skulle kliva på bussen till Tandregleringen, blev jag lite arg, mitt busskort hade ingen vilja att låta mig åka på övergång, fast jag hade stämplat för 55 minuter sedan på tåget, man brukar ju ha 60min på sig att få åka hur mycket man vill..  Jag hade inget saldo kvar att åka för (4,85) Men det gick bra ändå, jag frågade snällt busschaffören om jag kunde på åka ändå, då jag skulle till tandläkaren.. Det var värkligen en busschafför med gott humör, jag har tidigare åkt en hel del med honom tidigare, så jag var väl lite igen känd.

På tandregleringen fick jag sitta & vänta 15 min extra, så jag kom till slut in för att sträcka på mig i tandläkar stolen.
Först provades tandställningen, för att kontrollera så den satt bra, där efter plastades nägra tänder, det är så obehaglig upplevelse i munnen av "plasten".
SEdan var stunden kommen då metall skroten skulle på plats.

Efter det skulle jag för andra gången på en timme bli fotgraferad, denna gången var det mina tänder & tandställningens tur dock, jag fick speglar, plasthållare intrykta i munnen.

Sedan upptäkte jag att jag hade lite svårt att prata, märkte att jag läspade, då jag inte kan föra upp tungan upp i gommen för att forma ord.

Men mig hem fick jag även vax, för att ha om det skulle bli skavsår av tandställningen.

Tandreglerings tandläkaren ska även få den äran att få deltaga på min operation, vilket trevligt nöje.
Undra hur många som får möjligheten att få deltaga under min käkoperation? Käkkirurgen, Narkosläkare/Narkossköterska, Tandsköterska/Operationssjuksköterska, Tandreglerare.
Möjligen 5 eller fler grönklädda personal...
Jag hade viljat att en fotograf & filmare kunde deltaga under operationen, för att filma hela oparetions förloppet, så JAG kunde få möjlighet att få kolla på min egenkäkoperation på DVD..
Någon som vill vara med och göra dokumentären: Lisas Käkoperation ? ASG

Efter besöken på randregleringen traskade jag till A6 för att fylla på busskortet för att åka lagligt hem.

Det blir aldrig som man tänkt sig....

I helgen vart det menningen att jag skulle åka en sväng till Kalmar & Öland, för att hälsa på Jennie & tävla kaninerna.

Men en olycka händer så lätt, Nisse kom i slagsmål med Kattja, hans öra blev bara lite klöst, jag började ge honom Bactrim (antibiotika för djur med banansmak). Men örat började svullnade upp rejält, åkte till Veterinären i torsdags.'
Nisse blev fick Metacam (smärtstillande) utskrivet, fortsatt ordination att gå på Bactrim & smörja in örat med Helosan salva. Jag har en känsla av att örat har börjat att se finare ut, vill bara hoppas på det bästa just nu.

Nisse är en kanin som betyder enormt mycket för mig, han är oersättlig.

Om Nisse inte blir bättre kan det leda till att jag kommer skjuta upp operationen, jag vet att jag inte skulle klara av att ligga på sjukhus & behöva oroa mig för honom...

Om 14 dagar..

kommer jag att ha infunnit mig på öron/ögon vårdavdelningen vid den här tiden, jag kommer säkert ligga sömnlös natten innan, för att jag kommer vara nervös som bara den..
Men det kommer att vara skönare att bli inlagd kvällen innan, istället för att kliva upp jätte tidigt på morronkvisten.

Om jag fattat det rätt så kommer jag få antibiotika intravenöst kvällen innan operationen..

Något som jag inte skrev i måndags var den "trevliga öv eraskningen jag fick i på sjukhuset..
Jag kommer att få genomgå ytterligare en operation om 6-12 månader i underkäken, som kommer vara mer omfattande & större...



Igår var jag ju i Ullared, var så trött igår så det blev inget bloggande.
Köpte en del saker:
  • Vit Snurre Sprätt huvtröja
  • En jacka
  • En klänning
  • En vit/svart randig top, med slejf i armen
  • Titan resväska
  • Hallmata
  • The silar
  • Hårfärg
  • Klockradio
  • Dedoranter
  • Bok: Emma Mias Dotter
  • Frisör sax
  • Nagelklippare
Och även andra saker

Idag har jag tvättat i tvättstugan, skulle göra bearnaisesås till middag, upptäkte när jag kom hem från Ica att jag inte hade huvudingrediensen Dragon....

Nu ska jag hoppa in i duschen

Snart är det dags

Idag bar det av till sjukhuset, för att checka av inför operationen..

Jag hade tid 9:00 men fick komma in 9:20, där fick jag träffa käkkirurgen, fylla i Hälsodeklaration inför narkosen, väga mig (om ni är nyfiken på min vikt, så går det bra att maila).
Jag frågade även käkkirurgen några saker:
Hur lång tid operationen kommer att ta? cirka 2 timmar..
Hur lång tid man kommer vara sjukskriven...
Hur länge jag kommer ligga inne efter op? 1-2 dagar

Det bästa av allt att jag inte behöver äta pure mat längre än cirka 1 vecka!! :)

Sedan fick jag besöka Öron-Ögon vårdavdelningen, där fick jag träffa en trevligt & gullig kvinnlig läkare, hon lyssnade på mitt <3 & tog blodtryck >120 <80.

Sedan fick jag traska ner i källaren för att träffa narkosläkaren, som hade ett roligt efternamn.
Även till honom ställde jag frågor som jag fick svar på..
Jag hoppas jag inte får för mkt dropp som rinner igenom mig....

Efter det fick jag träffa en lite små grinig op-sjuksköterska på Öron-näsa-Hals mottagningen..
Jag ska läggas in kvällen innan op-dagen & infinna mig på vårdavdelningen, för att få antibiotika intravenöst & dropp..

Sist av allt fick jag lämna blodprover på provtagningens centralen, där fick jag sitta & vänta i cirka 45 min med "äldre gubbar"..

Sedan prommenerade jag till tandregleringen, för att sätta dit mina berömda gummiband som lossnade för ett bra tag sedan, skulle dit imorgon egentligen, men mamma frågade om jag hade lust att följa med till Ullared, vilket jag hade stor lust till!!

Snacka om att man "träffade många kändisar" idag på trippen in till stor staden..

SÅLD

Med gråten i tankarna så har min lägenhet förhoppningsvis blivit såld idag!!

Tror att den slutgiltiga prislappen är bland de högsta på en etta i hela Bankeryd!!
Man var visst en dold mäklare i botten :)

För varje dag som går så konner jag närmare operationen & blir allt mer nervös..
17 dagar kvar idag, HJÄLP!!!!!!!

21 dagar kvar

Jag behöver nästan inte skriva längre vad jag räknar ner till..

Igår var jag iallafalla på Ikea, köpte nya gardiner till vardagsrummet (ska vara både nya & gamla hemmet), ljus & en tavla.

Jag hann/orkade inte kolla på en liten ixus, det för bli på måndag efter sjukhuset..

Nu puttrar maten, blir pasta med saffransås med champinjoner, paprika & massa vitlök.