Min resa genom eländet

Rekord!

Kollade in besöks statistiken nu för en stund sedan, Dagen till ära är det besöks rekord!!

Vill ju veta vilka ni alla besökare är!! Var inte blyga!! Ni alla heter väl Inga heller ;)

Skriv en liten kommentar så blir jag super lycklig!!

Mitt skrivande..

Mitt skrivande på denna bloggen gör jag främst för min egen skull, lite dokumentation i dagboks format eller lite personlig "journalföring" ;)
Men patienter som ska genomgå käkkururgi är inne på min blogg & läser, har jag märkt, många har kontaktat mig!!.
Kanske även en & annan person som jobbar inom Tandvårds-branchen oxå, misstänker jag ;)

Innan jag själv skulle genomgå min första käkoperation googlade jag mig fram, för att söka fakta kring allt som kretsade om käkkirurgi. Jag hade turen att komma i kontakt med 2 tjejer som gjort käkoperationer, en några månader innan mig & den andra e månad innan mig. Dom hade dessutom gjort betydligt större & mer omfattande operationer än mig. Det var en bra förberedelse för mig och även minska min nervositet.
Efter min opereration så vart det lite kämpigt, med lite motgångar.
Vid nästa operation är jag ju rutinerad, då hoppas jag att det kommer gå betydligt bättre!!

Som person är jag otroligt lättsam & humoristisk, mycket av det jag skriver i bloggen är rejält lättsamt & humoristiskt.

Dagens utflykt i Falköping..

Då jag är på besök hos bästa kompis utanför Falköping nu i några dagar, så hängde jag på telefonen imorse för att ringa Tandregleringen i Falköping. Är inte så att jag är det minsta lilla lat av mig, att jag inte orkar åka till tandregleringen i Jönköping. Men bensinen är så jävligt dyrt nu för tiden och man får ju dessutom tänka lite på miljön ;)
Plånboken är lite mager efter senaste tidens veterinär besök. Är lite samma sak anser jag om man är i behov av akut sjukvård på annan ort så har man ju rätt till det. När en tandställning krånglar/går sönder/lossnar, så kanske det inte låter som att det är så jätte akut att söka tandvård. Men det kändes som att mina tänder hade flyttat på sig en aning.
När jag pratade med en kvinna på tandregleringen i falköping, så var hon super trevlig!! Passar det bra att komma på morgonen? (vi fikar nämligen sedan ;)  )Självklart ska vi försöka hjälpa dig! Hittar du hit? Superbra telefonkontakt & Bra service, tummen upp!! Jag fick tid redan klockan 9, så tog min termosmugg med kaffe & åkte!
Som kaninhoppare & legitimerad tågresenär sedan många år tillbaka, så har man lärt sig att hitta någorlunda bra i x-tal städer runt om i Sverige. jag är ju dessutom en biologisk västgöte med släkt i Skara & Skövde!
Dessutom så brukar jag åka till Falköping & handla lite då & då. Allt finns liksom på samma ställe: Coop, Willys, Lidl, Cheapy, Djurmagazinet, tidsoptimist som man är så ska ju allt gå så fort som möjligt!
I Jönköping får man köra runt så om man ska till olika affärer! Det äldre folket här i Mullsjö skryter med att Mullsjö har 2 angränsande städer, Jönköping & Falköping! Kom iallafall in i väntrummet prick klockan 9, fick vänta en liten stund, sedan blev jag uppropad. Både tandreglering & Folktandvården var i samma lokal, var förvånad över att det ändå var så pass stort & luftigt som det var, Falköping är ju ändå ganska möe "landet". Fick gå långt ner i korridoren, in i ett mindre rum som angränsade till ett stort rum med 2 tandläkarstolar. I det stora rummet jämte satt en kändis!! Det första jag la märke till var att tandläkarstolarna inte var höj & sänkbara, utan såg ut met som britsen hos kiropraktorn. Fick träffa en ortodontiassistent som var trevlig & väldigt nogrann. Jag berättade för ortodontiassistenten att kändisen i stora rummet jämte var min föredetta tandläkare Agneta., som jag haft i Jönköping. Agneta hälsade på mig & kollade in så allt såg bra ut. Klart att de måste vara noga när man varit på tandregleringen i Falköping, de vill ju inte släppa iväg någon patient utan att de har gjort ett bra jobb. Jag blev superglad när de bytte ut mina Quicksticks till superfina i Petrol (Mörk turkos), det var den bästa presenten jag kunde få i födelsedagspresent! Knäpp som jag är så skulle jag kunna göra allt för att få turkosa Quicksticks, kanske man borde flytta till Falköping? En gård på landet runt Falköping-Skövde-Stenstorp-Tidaholm ; JA TACK!! Var jättetrevligt att träffa Agneta, även om jag kom in akut så¨tog hon sig tiden att kolla in så min käft var ok, kan nog tänka mig att hon var lite nyfiken hur det hade gått för mig! Var helt förstörd när jag hade varit på besök hos Agneta för sista gången förra sommaren, det är ont om så bra tandläkare som Agneta, kanske lite slagsmål om dom? Men en sak är säker, en så grym tandläkare som Agneta behövs i ost staden Falköping oxå!
Nästa besök hos en annan grym & duktig tandläkare i Jönköping för mig är 3:e April. Återstår och se deras reaktion när de får reda på att jag hälsat på hos Tandregleringen i Falköping. ;)
Jag har en inre känsla av att nästa käkoperation först kan komma att bli av i höst, om det skulle bli så, skulle jag bli ganska besviken. Jag har ganska dåligt med tålamod!!

Man ska inte ropa hej

Råkade få en smäll på käften av Holger (katten) i fredags kväll när jag skulle kolla på hans OP-sår och rengöra, smällen på käften gjorde så bågen i underkäken lossnade ur fästet. Holger är en stor kille på 5,5 kg, så han är stor & stark. En gång när morsan passade honom, så försökte han rymma, då blev han rädd på något & högg henne i handen. Hennes hand blev svullen som en handboll, bidde antibiotika & en fin stelkrampsspruta för henne. det roliga var att Vårdcentralen glömde att ta betalt för morsan, dom tyckte väl på vårdcentralen att hon såg chockad & hade ont. Jag som inte hade tid med detta,, Men å andra sidan tycker jag det var bättre att Holger inte högg mig någonstans ;)
Ska ju åka till bästa kompis imorgon (lördag) & vara borta några dagar! Fortsättning följer!!

Förra veckans ortodonti besök 14/3

Ber mina läsare om ursäkt för att bloggen blivit lite dåligt uppdaterad på sista tiden. Jag har haft ganska mycket på det privata planet, Jobbet, varit ute på resor, 2 sjuka djur. Varit på SM i kaninhoppning i Borlänge, min Ina, vart inte riktigt på humör, hon fick 10 fel i första omgången & 4 fel i andra omgången, vet att hon kan bättre. Var underbart med lite miljöombyte i underbara Borlänge, men kände inte för att göra som så många andra gör: BOR LÄNGE i den staden, så jag flyttade bara in på hotellet under 3 dagar ;) Helgen efter blev det en liten kortare resa till Anderstorp, då visade Ina var skåpet skulle stå, hon vann Smålandscupen överlägset!! Förra veckan blev det ett någorlunda smidigt besök på tandregleringen. Ortodontiassistenten som jag hade tid, hos var sjuk, så fick käften fixad av den andra ortodontiassisten. En legering av tunn ståltråd gjordes om i underkäken, då den redan efter förra besöken, skaft en del, men jag valde att härda ut, då det inte gjort så värst ont eller varit så obehagligt. När allt "skrot" (båge, legering) hade plockats bort i underkäken, så hade en brackets lossnat , som jag kände på tungan. Var lite fantastiskt att inte jag orsakade någon som pajat på länge, om jag inte minns fel så hade jag senaste akutbesöket 10 November. Sa att det var länge sedan något krånglat, lossnat, gått sönder, skavt m.m. Fick åter igen känna den förjävligt obehagliga bismaken av "klistret" som brackets limmas på med. Mådde lite smått illa efteråt. Hoppas verkligen det var sista gången jag kände denna äckliga bismak. Sedan bar det iväg för att hämta Holger (katten) på djursjukhuset, som hade fått remiss ditt för att träffa en Veterinär med specialistkompetens inom Katt/Hund tandvård. Han var inne på kliken i habo för en misstänkt käkböld, troligen orsakad av en vass kindtand. Efter röntgenundersökning kunden även en tandsjukdom uteslutas, kändes underbart att veta att ens katt inte har samma problem med tänder som en själv har.