Min resa genom eländet

Det rullade på!

Nu sitter jag i Falköping och väntar på tåget hem, testar nya blogg appen. Äntligen som jag sett fram emot att kunna blogga från mobilen!! Det bästa med Falköping är att man alltid tar sig härifrån för gräset är grönare på andra sidan!

Vad ska jag skriva här idag?

Gårdagens besök på tandregleringen gick bra, bågar & gummilegatuerana bytes, numer har jag ljusblå, samt en vit gummi kedja på framtänderna i överkäken. Ortodonti assisten sa att gluggen mellan framtänderna hade blivit mindre. Även en brackets (fäste) bytes då det andra satt lite fel på en tand. Kan verkligen säga att det kändes & var rejält obehagligt att dra bort den gamla bracketsen med en tång. Min värsta fasa är när de ska ta bort hela tandställningen. Tyckte att det var rejält obehagligt när jag tog bort min räls som jag hade i tonåren.
Med åeren har jag mitt obehag att gå till tandläkaren blivit större, minns i våras när jag var hos den vanliga tandläkaren hemma på byn. Jag låg där i tandläkar stolen & lipade & skakade om vart annat.
Det är just obehagliga saker som jag får lite smått panik av. Peta bort tandsten, borra, slipa, alltså göra sånt som kan kännas lite.

Röntgen bilder togs även, även röntgen bilder tycker jag är lite jobbigt att ta, jag har små käkar & kan vara lite trång i munnen.

Sedan blev det inget roligt för pengarna, vid gårdagens tandläkar besök, utan jag fick snällt betala 600kr, nästa gång får jag frikort!! Jippi!!

Jag passade på att slå 2 flugor i en smäll, så jag traskade iväg till Ryhov (sjukhuset) för att ge blod, fick vänta lite på min tur, så tog Landstingets ur goda fika. Så småning om vart det min tur att lägga mig i den andra stolen för dagen. Mitt HB var på 136, vilket var jätte bra så sjuksköterskan på blodcentralen.

Just nu sitter jag på tåget hem från den stressiga huvudstaden Stockholm, kan säga att jag är rejält trött, klockan ringde 04:30 imorse, har varit några intensiva dagar då jag jobbat mkt & börjat 7 på morgonen, jag som inte är någon morgon människa. Det gäller för mig att hålla mig sysselsatt, så jag inte somnar på tåget, tänk å somna på tåget och vakna upp i Göteborg. Nu är det bara drygt en timme tills jag får byta tåg i Falköping i den kyliga oktober kvällen.

Ha en fortsatt bra kväll, så hörs vi!!

Käften ur led...

Så som jag skrattar på söndag kvällar framför TV'n nu när fantastiskt roliga Gustavsson 3 tr, har börjats sändas på TV4, så är det inte konstigt att min käft eller rättare sagt käken hoppar ur led..
Men tänk vad ont det måste göra om ens käke hoppar ur led..

På tal om saker som gör ont, så har hypokondrsika Lisa ganska ont i vaden, vet inte riktigt vad som hänt, får ju en hel del sparkar på jobbet, är ganska krävande & tungt arbeta jag har, som Undersköterska på demensboende, men jag ska inte klaga.. man kan inte rå över sin sjukdom, ibland är man helt enkelt på fel plats vid fel tillfälle..
Hoppas verkligen att mitt onda ben kan krya på sig att att få krypa ner i sängen.

Imorgon (läs idag, klockan är ganska mycket nu, så blir att man går och lägger sig när en ny dag har börjat) så är det åter dags att åka 8 trappor upp i någon av de 3 hissarna på tandregleringen, känns som det inte var länge sedan sist jag var där, men tiden går ju fort när man har roligt!!
Det blir lite fix med renoverings objektet (min käft) röntgen, nya avtryck, byta plats på en brackets & som vanligt lite funderingar & frågar till tandläkaren.

Nää nu gott folk, ska jag dejta någon av de 7 utvalda kuddarna i min king size säng.
Så God natt eller God morgon, välj själva!